Los Anđeles tajms prodat za pola milijarde USD

List Los Anđeles tajms će preći u ruke lokalnog milijardera za cenu od 500 miliona dolara, i tako okončati napeti period u vlasništvu vlasnika Čikago tribjuna.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 09.02.2018.

17:12

Los Anđeles tajms prodat za pola milijarde USD
Foto: Thinkstock

Patrik Son-Šiong je jedan od najbogatijih ljudi u Los Andjelesu i, prema podacima Forbsa, najbogatiji lekar u SAD, s imovinom od 7,8 milijardi dolara.

Današnja objava znači da će LA tajms prvi put posle 18 godina biti u lokalnom vlasništvu. List je nedavno promenio glavnog urednika, treći put u poslednjih šest meseci, a novinari su se prvi put u 136 godina dugoj istoriji lista organizovali u sindikat. Sukobi Tajmsa i čikaških vlasnika su bili česti i sve oštriji. Son-Šiong ima manjinski udeo vlasništva u košarkaškom klubu Los Andjeles Lejkers.

Pre njega, osnivač Amazona Džef Bezos je kupio Vašington post za 250 miliona dolara, a vlasnik bejzbol kluba Boston Red soks Džon Henri je preuzeo Boston gloub za 70 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: