Dr. Etker kupuje deo poslovanja Unilevera

Britansko-holandska kompanija Unilever objavila je da je od nemačke kompanije Dr. Etker primila ponudu za kupovinu poslovanja s kolačima i desertima Alsa.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iz toga diva u segmentu robe široke potrošnje saopštili su da obvezujuća ponuda uključuje i kupovinu Alsinih proizvodnih pogona u Francuskoj, prenosi Seebiz.

Cena transakcije nije navedena. Unilever je 2000. godine kupio kompaniju Alsa u čijoj se paleti proizvoda nalaze razne gotove mešavine za pripremu kolača i prašci za pecivo. Ponuda Dr. Etkera vremenski se podudara s nastojanjima Unilevera da unapredi poslovanje usled sve jačih pritisaka akcionara da ostvari veću vrednost.

Nakon neuspele ponude o preuzimanju s kojom im je 2017. pristupio američki prehrambeni div Kraft-Heinz, Unilever je otkupio akcije, obvezao se na zacrtane marže, postigao dogovor o smanjenju poslovanja u segmentu margarina i namaza I najavio da želi da osustane od dosadašnjeg dvojnog upravljanja. Analitičar kompanije Liberum Nico von Stackelberg kazao je da spomenuti deo poslovanja ne spada u osnovnu delatnost Unilevera i verovatno pripada segmentima sa slabijim rastom.

Vesti

Skok profita Ahold Deleza

Hag -- Lanac supermarketa Ahold Delez je u četvrtom tromesečju prošle godine u svetu imao rast zarade za više od 300 odsto na 744 miliona evra u odnosu na lani.

Svet sreda 28.02. 15:33 Komentara: 2
strana 1 od 194 idi na stranu