3 puta za bitkoin, i nijedan vam se neće dopasti

Bitkoin je nedavno obrisao sve što je uspeo da dobije tokom 2017.

Svet

Izvor: B92

Subota, 03.02.2018.

16:57

3 puta za bitkoin, i nijedan vam se neće dopasti
(Foto: Thinkstock)

Evo tri scenarija koja bi mogla da se dese kada je reč o ovoj još uvek vodećoj kriptovali na tržištu.

Pad velikih berzi

Mt. Gox srušio se 2014, pošto je nestalo oko 650.000 bitkoina. Berza se posle polako oporavljala i uspela nešto i da vrati. Sada je vredna 5,2 milijardi dolara. Ali primer kao ovaj pokazuje da jedan veliki neuspeh može da dovede do potpunog gubitka poverenja u kripto-valutu, što dovodi do egzodusa i prodaje tokena pošto-poto.

Prošle nedelje takođe su ukradeni tokeni od 500 miliona dolara što je samo podgrejalo zabrinutost.

Bitkon će zastareti

Razlog zbog koga su nastali bitkoin keš i ostali proizvodi od bitkoina jeste što originalnoj valuti nedostaje kapacitet. Sam bitkoin keš je dosta brži nego bitkoin.

Tako, jednostavne transakcije mogu trajati u nedogled (ponekad i po nekoliko sati) što može da dovede da ih sistem jednostavno odbije. Šta više, slanje bitkoina postalo je skuplje nego što je bilo.

Regulatori će ga ubiti

Sama objava indijskog ministarstva finansija koje želi da zabrani kripovalute obrisala je 25 odsto vrednosti tog tržišta. Bitkoin je pao za 3.000 dolara. Ako Kina, Indija, Rusija i SAD urade nešto slično, možda ga neće ubiti poptuno, ali će sigurno izbrisati sjaj zlata modernog doba.

Takođe, investitori beže i zbog upozorenja da bitkoin odgovara kriminalcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: