Niki Lauda povratio svoju avio-kompaniju

U borbi za budućnost nesolventne aviokompanije "Niki", u trećem pokušaju, njen osnivač Niki Lauda uspeo je da se nametne i pobedi na tenderu.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.01.2018.

09:24

Niki Lauda povratio svoju avio-kompaniju
(Foto: Thinkstock)

Upravitelji imovinom Ula Rajš i Lukas Fleter saopštili su rano jutros da je u transparentnom tenderskom procesu najbolju ponudu imala kompanija "Laudamotion".

Savet poverilaca "Niki", nesolvetne kćerke-kompanije avio-prevoznika "Er Berlin", održao je sastanak u Beču o prodaji kompanije, pred istek tendera.

Osnivač kompanije, nekadašnji vozač Formule, Niki Lauda, prema sopstvenim navodima učestvovao je na tenderu zajedno sa Tomasom Kukom i njegovom aviokompanijom Kondor.

Niki Lauda je, inače, prošle nedelje, u otvorenom pismu zaposlenima, obećao očuvanje radnih mesta i najavio da želi da pokrene novi početak kompanije.

"Niki će od marta kao austrijski prevoznik, sa sedištem i centrom u Beču, kao i fokusom na austrijsko tržište, ponovo oživeti", obećao je Lauda.

Krajem decembra je u Berlinu dogovoren sporazum o kupovini kompanije "Niki" sa britansko-španskim koncernom IAG/Vueling.

Lauda je kritikovao postupak u Nemačkoj, tvrdeći da je njegova ponuda ignorisana, te je otvoren tender.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: