EU "izbrisala" osam poreskih rajeva

Evropska unija skinula je osam zemalja sa crne liste poreskih rajeva nakon što su te zemlje ispunile zahteve iz Brisela.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 23.01.2018.

13:42

EU
(Foto: Thinkstock)

Bardabos, Grenada, Makao, Mongolija, Panama, Južna Koreja, Tunis i Ujedinjeni Arapski Emirati skinuti su sa liste poreskih rajeva nakon što su pristali da pooštre svoje poreske zakone.

Francuski ministar ekonomije i finansija Bruno Le Mer rekao je da nove obaveze koje su te zemlje preuzele pokazuju da je "evropski pritisak" efikasan.

EU se do sada fokusirala na javno imenovanje i kritiku zemalja zbog nepoštenih šema za izbegavanje poreza, a francuski ministar je pozivao na oštrije akcije.

EU je u decembru na "crnu listu" stavila 17 zemalja zbog nepoštenih šema za izbegavanje poreza, a više od 40 zemalja je stavljeno na "sivu listu" i one će biti pod nadzorom dok se u potpunosti ne obavežu na reforme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: