Gugl merka komšiluk

Predstavnici Gugla ovih dana pohode Sloveniju i nude saradnju malim i srednjim preduzećima.

Svet

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

11:28

Gugl merka komšiluk
(Foto: Getty images)

Sastali su se i s predstavnicima Ministarstva za privredni razvoj i tehnologiju i predložili projekte kojima bi, preko saradnje s malim i srednjim poduzećima, ojačali izvozni potencijal Slovenije.

Predstavili su i centar za pomoć malim i srednjim poduzećima kojeg je Gugl nedavno otvorio u Varšavi, a koji pokriva i Sloveniju. Kako je izjavila predstavnica Gugla za Srednju i Istočnu Evropu Marta Poslad, u državama regije traže "pravi evropski inovacioni duh". Dodala je kako se Slovenija u regiji uvrštava među države s vrlo dobro razvijenim digitalnim veštinama i znanjima.

Slovenija je, prema njenim rečima, vrlo uspešna i u segmentu startap kompanija, te dodala da povezivanje između korporacija i startapa postaje sve važnije. Prilike za saradnju s Guglom su predstavnici slovenačke vlade iskazali još 2016. u okviru posete vladine delegacije SAD-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: