Govorio "pre će me upucati nego...", sad hoće prvi

U prezentaciji na sajmu automobila u Detroitu, Serđo Markione, šef FCA, najavio je kako će Ferari da napravi električni sportski automobil.

Svet

Izvor: B92, Telegram

Četvrtak, 18.01.2018.

09:23

Govorio
(Foto: Getty images)

Markione je ranije, u više navrata i bez previše argumenata kritikovao električne automobile, i proglasio ih štetnijim za okolinu od dizela.

Markione je, uz konkurenta Teslinim elektromobilima visoke klase, zvanično najavio i proizvodnju Ferari SUV terenca, o kojem se ranije nagađalo. Zanimljivo je kako je Markione ne tako davno izjavio kako će ga “pre upucati nego što će Ferari proizvesti SUV”.

Iako u javnosti još nije izašlo previše detalja, Ferari će verovatno pokušati da izbaci električni sportski model pre nego što krene zvanična prodaja najbržeg električnog automobila na svetu, Teslinog novog Roadstera.

"Ako će neko prvi da napravi električni super-sportski automobil, to će biti Ferari”, izjavio je Markione.

„Ljudi su zadivljeni time što je Tesla uradio sa super-sportskim automobilima. Ne želim da omalovažavam to što je napravio Ilon, ali mislim da mi možemo slično”, dodao je.

Markione je uveren kako električni automobili moraju da pripadaju višoj klasi kako bi bili profitabilni, obzirom da na svakom Fijatu 500e gube 20.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: