Sudbina džambo džeta A380 u njihovim rukama VIDEO

Evropski proizvođač aviona Erbas prestće da proizvodi skupi džambo džet A380, ako ne postigne dugoročni ugovor sa kompanijom Emirejts o stabilnim isporukama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

08:26

Sudbina džambo džeta A380 u njihovim rukama VIDEO
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

"Ako ne uspemo da postignemo dogovor sa Emirejtsom, nemamo drugi izbor sem da ugasimo taj program", izjavio je direktor Erbasa za prodaju DŽon Lihi, a prenosi agencija AP.

Dodao je i da ta avio-kompanija "jedina ima sposobnost" da se obaveže na kupovinu od minimum šest aviona godišnje tokom najmanje osam do deset godina.

Širokotrupni avion A380, sa putničkom kabinom na dva nivoa, privukao je veliku pažnju širom sveta kada je prvi put poleteo pre više od decenije, ali je i tada postojala neizvesnost povodom toga da li će uspeti da privuče dovoljnu tražnju.

Erbas je, takođe, saopštio da je prošle godine prodao 1.109 aviona, čime je pretekao rivalski Boing zahvaljujući nizu ugovora sklopljenih krajem 2017. godine.

" target="_blank">Pogledajte maestralno sletanje džambo džeta A380 kompanije Emirejts tokom oluje u Dizeldorfu u oktobru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: