Sjajno: Trampe, da li su ovo stvarno vuko*ebine

Donald Tramp je još jednom „zablistao“, ovoga puta svojim izrazom šithol, a neko je to iskoristio kao sjajan marketinški potez.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

19:13

Sjajno: Trampe, da li su ovo stvarno vuko*ebine
(Foto: Thinkstock)

Američka kompanija za iznajmljivanje nekretnina Airbnb potrošila je čak 100.000 dolara za promociju šithol (shithole) zemalja koje je Tramp tako nazvao kada je navodno govorio o državama iz kojih dolaze imigranti.

Airbnb je pokrenuo digitalnu kampanju i saopštio kako će tu sumu pokušati da iskoristi za jačanje i promociju turizma na Haitiju, u El Salvadoru i zemljama Afrike – u svim zemljama za koje Tramp misli da su loše.

Iz kompanije se nadaju da će oglasi "ohrabriti više putnika da posete ova posebna i lepa mesta“, a sve u sklopu njihove misije da stvore „svet u kome svako može da bude svugde“.

Njihov tim već je počeo da tvituje o tim destinacijama.

Iako Tramp negira da je koristio uvredljive komentare i da je te zemlje nazvao vuko*ebinama, neki poslanici su potvrdili njegovu izjavu, dok su neki demantovali.

"Rečnik koji sam koristio na sastanku o DACA je bio oštar, ali to nisu reči koje sam upotrebio", naveo je Tramp na Tviteru.

Uprkos komentarima Trampa, iz Airbnb poručuju da su domaćini na Haitiju, Salvadoru i Africi zaradili 170 miliona dolara u 2017. godini.

"Stvari koje treba da znate o Maroku: Da, zaista je u Africi. I suprotno nekim nedavnim primedbama, zaista je tamo prelepo ", napisao je Airbnb. "Ali što je još važnije, to je dom najsrećnijih ljudi koji s ponosom dele svoju kulturu. Predlažemo da prihvatite njihovu ponudu. #weaccept.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: