Bitkoin milijarder: Sva zarada samo na jednu kartu

Milijarder Majkl Novograc predstavio je planove za pokretanje investicione banke koja bi omogućavla investiranje zasnovano na kripto valutama i blokčejnu.

Izvor: B92
Podeli

Cilj je da banka bude listiran na kanadskoj berzi TSX.

Trgovac sa Volstrita planira da prikupi 200 miliona dolara ako inicijalna javna ponuda (IPO) njegove kompanije bude uspešna.

Kompanija pod nazivom Digitalna Galaksija gradi "najbolji u klasi, sa svim uslugama, međunardnog rejtinga, bankarski investicioni biznis u oblasti kriptovaluta i blokčejn prostora", citira Blumberg Novograca.

Galaksi Digital će se, navodno, fokusirati na oblasti kao što su trgovina, ulaganje, upravljanje imovinom i savetodavni rad. Novograc opisuje novu kompaniju kao kripto Goldman Saks, tvrde upoznati izvori.

Ipak, nova kompanija neće ponuditi nikakve usluge američkim građanima.

Bitkoin investicioni guru, kako ga nazivaju, planira da kupi kanadski start-ap fond First Coin Capital Corp. Zatim se očekuje da se spoji sa kanadskom firmom, Bradmer Pharmaceuticals. Novonastali entitet će se koristiti za prikupljanje 201 miliona dolara privatnog kapitala narednog meseca.

Preduzetnik će navodno na novu kompaniju potrošiti sve svoje kripto investicije - skoro 400 miliona dolara od bitkoina, etara, inicijalnih ponude koina i udela u nekoliko digitalnih start-apova.

Osnivanje kripto investicione banke je najambiciozniji projekat koji se pojavio usred kripto groznice. Novograc je u decembru odbacio ideju o pokretanju svog željno očekivanog kripto hedž fonda, pravdajući se nepovoljnim tržišnim uslovima.

Milijarder, koji je bio veoma glasan po pitanju kriptovaluta poslednjih godina, predvideo je čak i da će bitcoin vredeti 40.000 dolara do 2019. Novograc je ocenio da investitori ulažu novac u kriptovalute usled nedostatka poverenja u finansijske institucije, nakon ekonomskog kraha iz 2008. godine.

Vesti

strana 1 od 209 idi na stranu