O, da li je to lavina: Bitkoin gubi iz sata u sat!

Bitkoin je u petak potonuo čak 21 procenat, povećavajući tako gubitak u mesecu u kojem je beležio rast od 40 odsto.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Digitalna valuta pala je na najniži nivo od 12.191 dolara, dok je u jednom momentu u Hongkongu pao na čak 12.601 dolar. Bitkoin, koji vredi 38 odsto manje nego na vrhuncu cene od 19.511 dolara i dalje je u plusu više od 1.100 procenata ove godine.

Ovo što se događa je sudar sa realnošću, kaže Stiven Ines, šef trgovanja za Azijsko-pacifiški region u kompaniji Oanda. "U srcu bitkoin pomame bila je pregrejana *tražnja za kovanicama ograničene količine koji je sada doveo do nesofisticiranih investitora koji “drže torbu na vrhu".

Pad bitkoina dolazi zbog zabrinutosti da bitkoin keš postaje sve jači konkurent poznatoj kriptovaluti. Bitkoin keš, koji se pojavio ranije ove godine kao posledica razlaza frakcija po pitanju predložene nadogradnje softvera, dodata je u ponudu Coinbase Inc. ove nedelje.

Ono što je evidentno je da manija za svime što je u vezi sa kriptovalutama raste.

Tako su akcije kompanije Long Ajland ajsd ti skočile su neverovatnih 500 odsto pošto se kompanija rebrendirala u Long Blokčejn.

Guverner Banke Japana Haruhiko Kuroda izjavio je u četvrtak da bitkoin ne funkcioniše kao klasično sredstvo plaćanja i da se koristi za spekulacije.

Banke osećaju priliku. Goldman Saks postavlja tržište za trgovanje u digitalnim valutama kao što je bitkoin, navode poznavaoci strategije. Banka ima za cilj da posao pokrene do kraja juna, ako ne i ranije, navelo je dvoje ljudi upoznato sa planom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu