Kako zaraditi od bitkoina, a da nemate nijedan?

Kako napraviti pare od bitkoina, a da ga zapravo ne kupite? Da li ste razmišljali o tome?

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

14:58

Kako zaraditi od bitkoina, a da nemate nijedan?
(Foto: Thinkstock)

Pa, ne postoji mnogo načina, ali je izvodljivo. Evo primera: Potrošnja struje u svetu raste otakako vlada pomama za rudarenjem bitkoina. O čemu smo nedavno i mi pisali.

Investitori tako mogu da iskoriste povećanje potrošnje električne energije koje je posledica kopanja bitkoina i da kupe nekoliko kompanija u energetskom sekoru, savetuje makroekonomista Lari Mekdonald.

On ima nekoliko razloga zašto ovo preporučuje investitorima.

· Bitkoin je nestabilan, veoma nestabilan i investitori uvek traže nešto konzervativnije, predvidljivije. Dugoročno ulaganje za njih je primaljivije od direktne kupovine kripovaluti. Tako, mogu da iskoriste sada trend rudarenja, kada se troši toliko struje kada kompanije iz tog resora zarađuju enormne cifre.

· Osim kompanija koje trguju strujom, on predlaže i i kupvinu gasnih kompanija li bar njihovih akcija kao i učešće u fondovima koji su vlasnici takvih kompanija.

· Na duži rok, tvrdi on, isplatiće se.

Ako vi imate ideju na koji način se još može indirektno zaraditi od bitkoina, možete nam pisati u komentarima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: