Automobilski gigant sprema bum: Po prvi put...

Italijanska kompanija za prozvodnju luksuznih sportskih automobila "Ferari" planira da, uvođenjem druge smene u 2018. godini, poveća proizvodnju.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.12.2017.

18:18

Automobilski gigant sprema bum: Po prvi put...
Foto: Thinkstock

Ferari nastoji da zadovolji rastuću tražnju za svojim sportskim modelima.

Cilj "Ferarija" je da u narednoj godini proizvede 9.000 vozila, nakon što je ove godine proizvedeno oko 8.400, prenosi "Blumberg" pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom.

Povećanje proizvodnje deo je plana izvršnog direktora kompanije Serđa Markionea, koji želi da uveća profit širenjem proizvodne linije "Ferarija", ali i istovremenim zadržavanjem eksluziviteta nad modelima čija cena ide od 200.000 dolara pa naviše.

Među ciljevima je i da se duplira profit iz poslovanja na dve milijarde dolara do 2022. godine, tvrde neimenovani izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: