Spas u poslednji čas: Neko ipak želi Flaj Niki

Nekadašnji šampion sveta u Formuli jedan Niki Lauda je "zainteresovan" za preuzimanje svoje nekadašnje avio-kompanije "Flaj Niki" .

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2017.

10:50

Spas u poslednji čas: Neko ipak želi Flaj Niki
(Foto: Thinkstock)

Niki je, podsetimo, na ivici prestanka rada pošto je Lufthanza povukla ponudu za kupovinu, prenela je austrijska agencija APA.

"Zainteresovan sam i pobrinuću se za to", rekao je Lauda za kompaniju koju je osnovao 2003. a 2011. prodao Er Berlinu.

Lauda je u septembru, u partnerstvu s britanskim Kondorom, sastavio ponudu od 100 miliona evra za Flaj Niki ali je ona odbijena u korist Lufthanze.

Nemački gigant je ipak povukao ponudu, zbog izraženih rezervi Evropske komisije. Krajem novembra je Lauda (68) već rekao da on i saradnici imaju "veliku želju" da povrate kompaniju.

Ipak, kako je rekao, ne želi da ide predaleko jer nema najnovije računovodstvene podatke.

Nemačka aviokompanija Lufthanza je saopštila da je povukla ponudu za kupovinu niskobudžetne kompanije "Niki", ogranka "Er Berlina" (Air Berlin), dok pokušava da dobije saglasnost EU za preuzimanje najvećeg dela te bankrotirane kompanije, nekada druge po veličini u Nemačkoj.

Nemačka vlada je izrazila žaljenje zbog odluke "Lufthanze", za koju je navela da može dovesti do bankrota kompanije "Niki".

Er Berlin je okončao rad krajem oktobra, dok "Niki" i dalje leti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: