Rusu prekipelo: Jedu đubre iz Meka, a mi...

Mekdonalds dobija nepoštene povlastice od ruskih vlasti i treba ga zaustaviti, kaže osnivač i vlasnik ruskog brenda Teremoka.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

19:27

Rusu prekipelo: Jedu đubre iz Meka, a mi...
(Foto: Thinkstock)

Ta kompanija za brzu hranu prodaje poznate ruske palačinke.

Američki gigant iznajmljuje dve lokacije u centru Moskve za samo 165 dolara po kvadratnom metru godišnje, kaže generalni direktor Teremoka Mihail Gončarev.

Prema njegovoj računici, Mek samo na ova dva restorana uštedi šest miliona dolara godišnje, a kroz njih prođe stotine ljudi.

Teremok je jedan od najvećih ruskih lanaca brze hrane, sa više od 300 restorana u Moskvi, Sankt Peterburgu, Krasnodaru i drugim gradovima. Takođe ima dva restorana u Njujorku.

"Ovo je politika ubijanja i zadirkivanja ruskog biznisa i moram da se takmičim sa njima. Ne samo da je ruski biznis potčinjen, već daju prednost zapadnim franšizama. Mi spremamo hranu od svežih proizvoda, a ovo Mekdonaldsovo đubre nije hrana", dodao je on.

Prema rečima Gončarova, uprkos pogoršavanju odnosa između Rusije i SAD od 2014. godine, Mekdonalds je uspeo da u poslednje tri godine otvori više restorana u Rusiji nego u prethodnih 20 godina.

U oktobru je Gončarov rekao da Teremok prolazi kroz teške probleme i može se desiti da se zatvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: