Putinov čovek za budućnost: Kakvi su ovi putevi?!

Loši putevi i drugi problemi sa infrastrukturom su glavni razlozi zbog kojih ruska ekonomija ne raste brzinom kojom bi mogla.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

13:11

Putinov čovek za budućnost: Kakvi su ovi putevi?!
Foto: Epa/Michael Klimentyev

Na to upozorava ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

Loši putevi i drugi problemi sa infrastrukturom su glavni razlozi zbog kojih ruska ekonomija ne raste brzinom kojom bi mogla, kaže ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

"Uveren sam da je infrastruktura jedan od ključnih problema ruske ekonomije. Ovde ne ulažemo dovoljno, kvalitet infrastruktue ne odgovara nivou razvoja Rusije, predstavlja ozbiljnu prepreku na putu ekonomskog rasta“, rekao je on.

Ovo će biti, ističe, prva godina od krize u ruskoj ekonomiji, gde će se videti rast u zemlji.

Ministarstvo ekonomije predviđa da bi rast ove godine trebalo da bude dva procenta. Ekonomisti poput bivšeg ministra finansija Alekseja Kudrina upozorili su da bi ruski BDP mogao da raste samo ukoliko bi Kremlj realizovao strukturne reforme u privredi.

Stopa ekonomskog rasta u Rusiji, prema ministarstvu ekonomije, usporila je u oktobru na jedan procenat. Razlozi su pad proizvodnje, rezultati lošiji od očekivanih u bankarskom sektoru.

Istovremeno, inflacija u Rusiji ostaje na najnižem nivou od raspada Sovjetskog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: