U Holandiji odloženo desetine letova, čeka se znak

Zbog tehničkih problema na holandskom aerodromu Shiphol odloženo je na desetine letova, saopštila je državna Kontrola letenja.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.11.2017.

14:13

U Holandiji odloženo desetine letova, čeka se znak

Portparolka Kontrole leta za sada nije mogla da pruži više detalja zbog čega su letovi na jednom od najprometnijih evropskih aerodroma odloženi i koliko će trajati rešavanje problema, prenosi Rojters.

Problemi su, kako je ona navela, najviše uticali na letove koji dolaze na aerodrom u Amsterdamu, a najveća državna aviokompanija Er Frans-KLM saopštila je da je otkazala 10 letova i da čeka dalje instrukcije kontrolora.

Na svom sajtu evropska organizacija za kontrolu, koordinaciju i planiranje vazdušnog saobraćaja Eurokontrol je objavila da je da su letovi za aerodrom Shiphol odloženi za po 30 minuta.

U obaveštenju se takođe navodi da se avioni mogu preusmeriti na druge aerodrome.

Veliki kvar u kompjuterskom sistemu u februaru izazvao je štetu u saobraćaju koja je trajala satima što je dovelo do odlaganja i otkazivanja više od 100 letova.

Kroz aerodrom Shiphol prošlo je više od 63 miliona putnika u 2016, što ga čini trećim po redu najprometnijim aerodromom u Evropi nakon londonskog Hitrou-a i pariskog Šarl de Gol-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: