6 najboljih oblasti za započinjanje biznisa

Ukoliko želite da uložite svoj novac i započnete biznis, ili jednostavni da se zaposlite, portal "Inc" je napravio listu najperspektivnijih oblasti.

Izvor: Nezavisne novine, Bankar.me
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Evo koje su to oblasti:

1. Servisi za zdravlje na daljinu - Telemedicina

Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39 odsto od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tržište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim delovima sveta).

Lekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

2. Softver za snimanje filma

Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz Holivuda, već i od onih koji razvijaju video-igrice i u oblastima medicine i nauke. Veruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43 odsto.

3. Programi društvenih igara

Sećate se društvene zaraze "Farmville"? Istraživačka kompanije "IBIS World" misli da će društvene igre kao što je upravo "Farmville" tek doživeti bum i da će rasti za 12 odsto svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom sveta i pametnih telefona.

4. Proizvodi za negu kože - podmlađivanje

Nije u pitanju samo kozmetika, već i razni drugi produkti koji podmlađuju i ulepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6 odsto godišnje do 2020. godine.

5. "Peertopeer" deljenje materijala

Ili kako bismo mi slobodno preveli od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za deljenje porasli su u proteklih pet godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. "IBIS World" predviđa da će industrija rasti oko 39 odsto godišnje do 2020. godine.

6. Personalizovana medicina

Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11,8 odsto godišnje.

Vesti

Putinova opasna igračka

Gasprom je pre četvrt veka postao deoničarsko društvo. Delovalo je da će biti simbol zbližavanja Evrope i Rusije, ali Putin je imao drugi plan.

Svet utorak 20.02. 09:25 Komentara: 35
strana 1 od 5237 idi na stranu