Bitkoin će eksplodirati, dr Propast kad vam kaže

Kriptovaluta bitkoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nurijel Rubini, poznatiji kao "dr Propast".

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.11.2017.

18:36

Bitkoin će eksplodirati, dr Propast kad vam kaže
(Foto: Getty images)

"Prema mom mišljenju, imamo gigantski špekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin, koji niti je ozbiljan način plaćanja niti je dobra oaza investitorima za očuvanje vrednosti kapitala", izjavio je američki ekonomista.

Kako objašnjava, "bitkoin se hrani samim sobom" i zato nema bilo kakvih osnova da cena te digitalne valute dostiže tako visok nivo.

Cena te virtuelne valute je proteklog vikenda uzletela na 7.600 dolara, ojačavši u proteklih deset meseca za 750 procenata.

Bitkoinom se danas trgovalo po ceni od 7.380 dolara.

"Šta više, bitkoin koriste kriminalci za svoje poslove u 'sivoj zoni'. Verujem da će sve više država početi da proglašava trgovanje kriptovalutom nezakonitim kao što je to učinila Kina", izjavio je Rubini, dodajući da će novi propisi biti usvojeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: