Eksplodirale strane direktne investicije

Strane direktne investicije (SDI) u Kini zableležile su u septembru najviši skok u više od dve godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 13.10.2017.

16:19

Eksplodirale strane direktne investicije
Foto: Getty images

Tome je doprineo snažan rast ulaganja u proizvodni i haj-tek (hi-teć) sektor zemlje, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo privrede.

Strana direktna ulaganja su u septembru porasla za 17,3 odsto, na 70,63 milijarde juana (10,73 milijarde dolara) na godišnjem nivou, u poređenju s rastom od 9,1 odsto u avgustu, što je najveći procentualni skok od avgusta 2015. godine, prenosi agencija Rojters.

Od januara do kraja septembra 2017. godine, SDI u Kini su povećane za 1,6 odsto u odnosu na isti lanjski period, na 618,57 milijardi juana, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici ministarstva.

Strane direktne investicije u proizvodnom sektoru su porasle za 7,5 odsto u posmatranih devet meseci, i čine gotovo 30 odsto ukupnih SDI u tom periodu.

Interesovanje stranih investitora za kineski sektor visokotehnoloških proizvoda i usluga takode je ostalo jako, navelo je ministarstvo, precizirajući da su SDI u tim oblastima u prvih devet meseci povećane za 27,5 posto, odnosno 24 procenta, respektivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: