"Srećna sam da građanima Srbije mogu da kažem..."

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da će dolazak predsednika EP Antonija Tajanija u Srbiju biti jak signal podrške daljim ekonomskim reformam u zemlji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

17:11

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ona je posle sastanka sa Tajanijem u Briselu ponovila da Srbija ostaje predna evrointegracijama i regionlnoj stabilnosti.

"Srećna sam da mogu da građanima Srbije najavim vašu posetu Srbiji krajem januara kao i činjenicu da dolazite sa delegacijom investitora iz EU. To će biti jak signal i jaka podrška za naše dalje ekonimske reforme”", poručila je Brnabić posle satanka sa Tajanijem.

Premijerka Srbije kaže da je na ekonomskim reforma i fiskalnoj stbilnosti urađeno mnogo tokom madnata prethodne vlade u Beogradu, a da je zadatak ove vlade da radi na daljem privrednom rastu i reformama.

"Sada moramo više da se fokusiramo na vladavinu prava i reformu pravosuđa", poručila je Brnabić.

Ona je zahvalila EU na sektorskoj budžetskoj pomoći u oblasti reforme javne uprave i obrazovanja i istovremeno naglasila da je Srbija jak i kredibilan partner EU kada je reč o politici bezbednosti.

"Zajedničke snage srpske policije i vojske pokazale su da smo mi kredibilni partner i snažan EU u zaštiti i kontroli granica. Spečili smo 20 000 nelegalnih migranat da uđu u Srbiju i nastave put ka EU", izjavila je Brnabić i zahvalila se na razumevanju i stavu EU da je Srbija dala jedan od najboljih primera kada je bavljenje migrantskom krizom u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: