Madrid olakšava firmama preseljenje iz Katalonije

Španska vlada usvojila je uredbu koja će kompanijama sa sedištem u Kataloniji olakšati da se registruju u drugim delovima Španije.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2017.

15:07

Madrid olakšava firmama preseljenje iz Katalonije
Foto: Thinkstock

Španski ministar ekonomije Luis de Gindos rekao je da je zakon o lakšem izmeštanju poslovanja "rezultat neodgovorne politike" katalonskih vlasti, prenosi agencija AP.

Banka Sabadelj, jedna od najvećih banaka u Kataloniji, najavila je da će preseliti adresu posle najave katalonskih vlasti da će uskoro proglasiti nezavisnost. Banka bi mogla da se registruje u Madridu, Alikanteu ili Ovijedu, iako bi centrala ostala u Barseloni.

Promenu adrese je najavila i Kaiša banka, a njenim stopama bi mogle da krenu i druge kompanije sa sedištem u Kataloniji.

Prebacivanje adresa na kojima su registrovane u druge delove Španije nema direktan uticaj na posao i imovinu firmi, ali je veliki udarac za regionalnu katalonsku vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: