Kralj prvi put u Moskvi: "Ruši" se granica...

Saudijske investicije u Rusiju preći će granicu od milijardu dolara nakon objave novih poslova u sklopu službene posete kralja Salmana Moskvi.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

16:33

Kralj prvi put u Moskvi:
Foto: Thinkstock

Saudijski vladar u posetu Rusiji dolazi sutra, najavila je agencija TASS.

“Investicije saudijskih partnera u vreme poseta preći će milijardu dolara”, istakao je novinarima generalni direktor ruskog Fonda za direktna ulaganja Kiril Dimitrijev.

Inače, ovo je prva poseta Rusiji kralja Salmana. Tokom prvog polugodišta ove godine trgovinska razmena između Rusije i Saudijske Arabije porasla je za trećinu na 430 miliona dolara.

Međutim, prostor za napredak uvek postoji, upozoravaju ekonomski analitičari.

“Svedočimo vrlo velikom interesovanju za investiranje u Rusiju, ali i dobijanju upita ruskih kompanija za saradnju u Saudijskoj Arabiji”, istaknuo je Dimitrijev.

Ove dve države u septembru potpisale sporazum o zajedničkom delovanju s ciljem stabilizacije tržišta nafte. Taj sporazum učvršćuje dogovor o smanjenju proizvodnje nafte postignut krajem novembra prošle godine, napominje ruska novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: