Borba za Bombardije: Lobiraćemo kod SAD, ali...

Britanija će nastaviti da lobira kod SAD u trgovinskom sporu sa kanadskim proizvođačem aviona Bombardijeom, ali postoje ograničenja u tome koliko može postići.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.10.2017.

10:50

Borba za Bombardije: Lobiraćemo kod SAD, ali...
Foto: Gettyimages

To je izjavio britanski ministar finansija Filip Hamond.

"Žestoko smo lobirali kod američke vlade u vezi sa ovim pitanjem, ali na kraju krajeva, ovo je kvazi-sudska odluka u kojoj građanin ili kompanija podnosi žalbu, a vlada odlučuje o tome. Nastavićemo da razgovaramo sa američkom i kanadskom vladom kako bismo zaštitili radna mesta Bombardijea u Belfastu", izjavio je Hamond, a prenosi agencija Rojters.

"Imamo veoma, veoma specijalne odnose sa SAD. Svaka zemlja ima sopstvene unutrašnje domaće procese, sopstvene pravne sisteme i ne možemo uvek osigurati da deluje na način na koji bismo želeli", izjavio je ministar.

Američko ministarstvo trgovine najavilo je uvođenje poreza od skoro 220 odsto na kanadske avione Bombardije serije C.

Britanija je uzvratila: američka kompanija Boing bi mogla ostati bez novih ugovora sa britanskom vladom zbog spora sa Bombardijeom, izjavio je britanski ministar odbrane Majkl Falon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: