Skandal trese bankare: Dajmon klevetao bitkoin

Direktor JP Morgan čejsa Džejmi Dajmon optužen je za zloupotrebu tržišta i „širenje lažnih i pogrešnih informacija“ o bitkoinu.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 24.09.2017.

12:50

Skandal trese bankare: Dajmon klevetao bitkoin
(Foto: Getty images)

Blockswate kuća za likvidnost podnela je žalbu švedskim finansijskim regulatorima.

"Javne tvrdnje Džejmija Dajmona nisu uticale samo na reputaciju bitkoina, već su naštetili i interesima njegovih klijenata kao i mnogim mladim preduzećeima koja naporno rade na stvaranju boljeg finansijskog sistema“, kaže Florian Švetzer, partner u Blockswate.

Kako se navodi iz te grupe, JP Morgan trgovao je bitkoinima za neke svoje klijente na dve berze, stokholmskoj i Nasdaku, pre i posle izjave Dajmona o tome da je „to prevara“, i da se „bitkoinom služe samo ubice i dileri droge“.

„To je jasan slučaj dvostrukih standarda i smrdi na tržišnu manipulaciju", rekao je Švetzer.

On dalje navodi, da postoji osnovana sumnja da je Dejmon namerno oklevetao bitkoin u medijima kako bi manipulisao tržištem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: