Pakao na nebu: Masovno podnose bolovanje

Berlin -- Nesolventna nemačka avio-kompanija Er Berlin otkazala je i danas na desetine letova, jer su piloti ponovo prijavili bolovanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Više od 30 letova je rano jutros moralo da bude otkazano, jer je 150 pilota, drugi dan zaredom, podnelo dokumentaciju o otvaranju bolovanja", izjavila je portparolka Er Berlina, a prenosi agencija Fans pres.

Više hiljada putnika je još u utorak "ostavljeno na cedilu" kada je oko 200 od 1.500 pilota Er Berlina iznenada prijavilo bolovanje, zbog čega je otkazano oko 100 letova.

Rukovodstvo avio-kompanije je optužilo pilote "za ugrožavanje opstanka" Er Belina, što bi, kako je saopšteno, moglo zaplašiti investitore.

Lufthanzina niskotarifna avio-kompanija Jurovings, koja iznajmljuje avione i posadu od Er Berlina, takođe je drugi dan zaredom pogođena otkazivanjem letova.

Masovna bolovanja dolaze uoči 15. septembra kada ističe rok za dostavljanje ponuda za preuzimanje aktiva Er Berlina, koji je prošlog meseca podneo zahtev za zaštitu od bankrota, nakon što je najveći akcionar Etihad ervejz odbio finansiranje posle višegodišnjih gubitaka.

Vesti

strana 1 od 5241 idi na stranu