Kupovina nikad lakša, veliki dogovor divova

Novo poslovno partnerstvo tehnološkog giganta "Gugl" i jedne od vodećih svetskih komercijalnih kompanija "Volmart" doneće olakšani način kupovine.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 09.09.2017.

14:18

Kupovina nikad lakša, veliki dogovor divova
Foto: Thinkstock

Jedna od popularnih tehnoloških vesti prethodnih dana odnosila se na novo partnerstvo izmedu Gugla i Volmarta.

Gugl je najbolji postojeći pretraživac interneta, a Volmart je posle Amazona drugi po veličini svetski trgovinski lanac.

Kako prenosi "Glas Amerike", Guglov aparat bi, u stvari, mogao totalno da izmeni način kupovine putem jednostavne usmene poruke guglovom pomagaču, koji prima i odgovara na usmene poruke.

Od prvog septembra, potrošači će moći da kupuju u Volmartu preko interneta, kao što to mogu korisnici Amazona, koji prave porudžbine putem njegovog elektronskog pomagača Alekse.

Kako se navodi, Gugl i Volmart se takmiče sa superdžinovskim "Amazonom", koji će uskoro da se proširi i na sektor prehrambenih proizvoda i koji je nedavno otkupio popularni kalifornijski lanac samousluga zdrave hrane "Houl fuds"(Whole Foods).

"Za sada samo mali broj ljudi koristi ovakve aparate, ali naučnici predviđaju da će Aleksa i Guglov pomagač vrlo brzo postati nerazdvojni deo svakodnevnog života, makar u Americi", kaže šef odseka za istraživanje u Guglu Hita Hercog.

Volmart najavljuje da će od iduće godine, kupovina putem elektronskih pomagača biti uvedena i u samoposlugama, piše "Glas Amerike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: