Posle 37h puta do Evije, Grci im dali popust

Nakon 37 sati putovanja do grčkog ostrva Evia, usled tri kvara autobusa, oko 80 putnika dobilo je popuste na ekskurzije od Grka.

Izvor: Dnevnik
Podeli
Foto:Thinkstock
Foto:Thinkstock

Od agencije Lui travel osim izvinjenja koje je kao i novi autobus kasnilo 17 sati, nisu dobili ni flašicu vode, a kamoli odštetu, jer je prema agenciji, a nažalost i organizaciji JUTA, sve bilo prema zakonu.

Vozilo je prošlo tehnički pregled. Niko ne može dati garanciju da se ne može pokvariti. Predviđa se da organizator nađe alternativni prevoz, ali tek nakon 12 ili 15 sati kvara, rekao je direktor JUTA Aleksandar Seničić. Problem je u tome što su oni pravili tri pauze, dve od 7 i jednu od tri sata, a to se ne računa kao jedna cela pauza.

Empatija je stigla od Grka koji su ponudili popust na sve izlete koje nude.

„Jedina svetla tačka su bili vodiči koji su nas dočekali na Eviji Luka Kamenarović i Ivana Glišić jer su odmah u dogovoru s Grcima uspeli da nam obezbede popust na izlete. Neverovatno je što agencija Lui travel nije odobrila te popuste“, rekla je Novosađanka J. M. dodajući da ih njihov subagnet Goran Pašić iz City travela nije kontaktirao ni u jednom trenutku, pa čak ni da proveri da li su konačno stigli.

Prema zakonu subagenti nemaju pravnu odgovornost, ali postoje agencije koje su svojim postupcima pokazale da su nekada osećaj odgovornosti i empatija jači od onoga što nas obavezuje. Naime, agencija Kompas je svim svojim putnicima koji su kod njih uplatili aranžman agencije Lui travel, platila večeru istog dana kada su stigli iscrpljeni i dočekala ih s okrepljenjem.

„Čim smo se naspavali i ugledali more i sunce, sve je odmah lepše. Moramo da kažemo i da je smeštaj odličan, ali nećemo zaboraviti pakao kroz koji smo prošli“, rekli su mladi Novosađani dodajući da su se zaista zbližili sa svim putnicima na ovom putešestviju te da očekuju brojna prijateljstva ali i zajedničku tužbu protiv agencije Lui travel. Zanimljivo je i to da putnici prema rečima direktora JUTA Aleksandra Seničića nemaju ni pravo na žalbu za zakinut dan letovanja jer prema zakonu to ovde nije slučaj.

Oni su krenuli 9. avgusta, a aranžman počinje od 10. avgusta. Trebalo je da stignu na jutro 10. avgusta, ali u smeštaj svakako ne bi ušli pre 14 časova. Da nisu stigli da prespavaju tamo, onda bi se računalo da im je zakinuto jedno noćenje. Isto tako kad se vraćaju, poslednjeg dana moraju da napuste apartmane do 10 sati, a autobusi kreću tek posle podne pa imaju pet do šest sati bez smeštaja. Dakle, oni nisu izgubili noćenje niti dan nego nekoliko sati, umesto u 14 oni su u apartmane ušli oko 22 časa, objašnjava direktor JUTA Aleksandar Seničić, čija je članica i agencija Lui travel.

Inače, ovo nije prvi put da se pomenuta agencija nađe u centru negativnih kritika zbog pokvarenih autobusa. Pre dve godine autobus koji je putnike vraćao iz Grčke pokvario se blizu Predejana, gde su turisti četiri sata čekali na rešenje. Nekoliko meseci kasnije, pokvareno vozilo iste agencije bio je razlog zbog kog 90 beogradskih đaka nije otišlo na zakazani izlet u Tršić.

Vesti

strana 1 od 5126 idi na stranu