Putin pomaže Venecueli: Šaljemo pšenicu

Rusija je ponudila Venecueli da ublaži nestašicu hrane u toj zemlji slanjem nekoliko hiljada tona pšenice svakog meseca.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

17:49

Putin pomaže Venecueli: Šaljemo pšenicu
(Foto: Thinkstock.com)

Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele je navelo da je pomoć obećana tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i Venecuele, Vladimira Putina i Nikole Madura.

U Venecueli najviše nedostaje brašna koje se retko može naći u prodavnicama. Građani su zbog toga primorani da ga kupuju "na crno" ili da satima čekaju ispred državnih prodavnica da brašno stigne, a tada mogu kupiti samo po dva pakovanja.

Pomoć u hrani Venecueli stiže u kritično vreme jer se niže vlasti distanciraju od spornog socijalističkog predsednika Madura protiv koga od početka aprila traju svakodnevni protesti opozicije i građana koji traže njegovu ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: