Spremite se: Ovo je prvi dan teške nedelje

Putnici i turisti na aerodromima širom Italije suočeni su s odlaganjima i otkazivanjem letova zbog štrajkova kontrolora leta i radnika u aviotransportu.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.03.2017.

14:42

Spremite se: Ovo je prvi dan teške nedelje
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

Najveći italijanski avioprevoznik Alitalija saopštio je da otkazuje oko 40 odsto letova u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

Er Frans (Air France), Britiš ervejz (British Airways), Lufthanza (Lufthansa) i druge kompanije takođe su otkazivale letove zbog četvoročasovne obustave rada kontrolora leta od 13 do 17 časova i celodevnog štrajka radnika u transportu.
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni
Štrajkovi su organizovani zbog najavljenog smanjenja broja radnika i smanjivanja zarada u Alitaliji koja je u problemima zbog konkurencije kompanija poput Rajanera, što sindikati odbijaju da prihvate. Danas bi trebalo da se održi sastanak vlade, uprave Alitalije i sindikata.

Ovo je prvi dan "teške nedelje" za prevoz u Italiji, koju očekuje i štrajk taksista planiran za četvrtak i očekivani saobraćajni kolaps u Rimu u subotu kada je taj grad domaćin samita lidera EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: