"Srbija je najbolja destinacija u srcu Evrope"

Mumbaj -- Predsednikom Mahindra grupe Anand Mahindra izjavio je da indijski investitori traže političku stabilnost i sigurno tržište, a da Srbija ispunjava oba uslova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

"Srbija je veoma interesantno tržište za mene i najbolje locirana destinacija u srcu Evrope", rekao je Mahindra u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tema razgovora bila je i namenska industrija i električni automobili, koje kompanija Mahindra proizvodi, ali i izvoz srpske maline i drugih prehrambenih proizvoda iz Srbije u Indiju.

Članovi Kluba Mahindra, koji je, takođe, deo Mahindra grupe, žele da dođu u Srbiju i da istraže mogućnosti širenja kluba za svoje članove, što bi dovelo veliki broj indijskih turista u Srbiju, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Premijer Vučić je kazao da će Srbija indijskim investitorima ponuditi bolje uslove za ulaganje od drugih i pozvao ih da investiraju.

Mahindra grupa je indijska multinacionalna kompanija sa sedištem u Mumbaiju i spada u grupu dvadesetak najvećih indijskih kompanija.

Ta kompanija je ključni proizvodjač vozila za različite namene.

Kompanija posluje u više od 100 zemalja širom sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, automobilske industrije, proizvodnje gradjevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamcionih tehnologija, hotelijerstva, nekretnina.

Ima više od 200.000 zaposlenih i ukupne prihode od 17,8 milijardi dolara.

Mahindra je najveći proizvođač traktora u svetu.

strana 1 od 228 idi na stranu