Tramp žestoko kritikuje: Katastrofalno...

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp kritikovao je farmaceutsku industriju zbog previsokih cena lekova i proizvodnje u inostranstvu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

18:47

Tramp žestoko kritikuje: Katastrofalno...
Foto: Getty images

"Ova industrija se izvlači sa ubistvom. U farmaceutskoj industriji postoji mnogo lobija, mnogo lobista i dosta moći", izjavio je Tramp na prvoj konferenciji za novinare od izbora za predsednika SAD, što je prouzrokovalo da akcije farmaceutskih kompanija počnu da tonu, prenosi agencija Frans pres.

Tramp je rekao i da će farmaceutske kompanije početi da se vraćaju iz inostranstva u SAD.

"Naša farmaceutska industrija je u katastrofalnom stanju. Ona isporučuje lekove, ali ih u velikoj meri ne proizvodi ovde", kazao je Tramp, dodajući da će kreirati nove procedure za nabavku lekova.

On je, takođe, upozorio američke kompanije da će ukoliko prebace proizvodnju u inostranstvo, njihovi proizvodi biti značajno oporezovani prilikom uvoza u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: