Tramp: Ako hoće iz SAD, odlaze sa ubistvom

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je na prvoj konferenciji za novinare govorio o velikim porezima za kompanije koje bi da presele biznis iz SAD.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

17:55

Tramp: Ako hoće iz SAD, odlaze sa ubistvom
Foto: Getty images

On je rekao da ukoliko neko želi da preseli biznis u inostranstvo i otpusti američke radnike, da to se to više neće događati na isti način, jer će kompanije morati da plate veoma velike takse, dodajući da će otići tako što će same sebe ubiti.

Tramp je objasnio da američke kompanije koje žele da prodaju preko "onoga što će biti veoma, veoma jaka granica“ da će plaćati "veoma veliki porez“.

On je rekao da ga nije briga dok se kompanije kreću po Sjedinjenim Američkim Državama, jer kako kaže, ima mnogo država u igri.

"Biće velika granična taksa za kompanije koje prelaze granicu i odlaze sa ubistvom“, zaključio je Tramp.

On je na konferenciji novinarima rekao i da je za da za vikend odbio poslovnu ponudu vrednu 2 milijarde dolara.

"Za vikend mi je ponuđeno 2 milijarde dolara, da se dogovorimo u Dubaiju sa “prijateljem”, divan momak”, rekao je Tramp.

"Odbio sam ga. Nisam morao, jer kao što znate, nema sukoba interesa jer sam predsednik”, rekao je Tramp dodajući da on može da vodi i svoj biznis i Vladu u isto vreme.

Trampov advokat je objasnio da će Tramp biti izolovan iz biznis dogovora, a zbog toga je Tramp svoju imperiju i potpunu kontrolu nad biznisom prepustio svojim sinovima.

Trampov advokat njegovu biznis imperiju poredi sa Nelsonom Rokfelerom, ističući da su ona i njene kolege angažovane na tome da ga potpuno izoluju iz menadžmenta kompanija.

“Sukob interesa se jednostavno ne odnosi na predsednika i podpredsednika”, kaže advokat dodajući da i pored toga Tramp ne želi da bude ikakve sumnje u američkoj javnosti zbog čega se distancirao od svog biznisa.

Ovo ustupanje će rešiti bilo kakav sukob interesa, što ne bi učinila prodaja, koja nije izvodljiva jer se od Trampa ne može zahtevati da likvidira svoje životno delo.

Tramp je dodao i da u Rusiji nema dogovore na čekanju, niti kredite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: