Tramp: Ako hoće iz SAD, odlaze sa ubistvom

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je na prvoj konferenciji za novinare govorio o velikim porezima za kompanije koje bi da presele biznis iz SAD.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Pročitajte još:

- Tramp im prvo nokautirao valutu a sad odveo i Ford

- Tramp sad ucenjuje GM: Ili ševrolet ili porez

- Šef Forda Trampu: Evo zašto Epl nije bolji od nas

- Naklon loših momaka novom šefu države: Fordu je OK

- Trampov prvi trijumf: Prijatelj Ford mi obećao...

On je rekao da ukoliko neko želi da preseli biznis u inostranstvo i otpusti američke radnike, da to se to više neće događati na isti način, jer će kompanije morati da plate veoma velike takse, dodajući da će otići tako što će same sebe ubiti.

Tramp je objasnio da američke kompanije koje žele da prodaju preko "onoga što će biti veoma, veoma jaka granica“ da će plaćati "veoma veliki porez“.

On je rekao da ga nije briga dok se kompanije kreću po Sjedinjenim Američkim Državama, jer kako kaže, ima mnogo država u igri.

"Biće velika granična taksa za kompanije koje prelaze granicu i odlaze sa ubistvom“, zaključio je Tramp.

On je na konferenciji novinarima rekao i da je za da za vikend odbio poslovnu ponudu vrednu 2 milijarde dolara.

"Za vikend mi je ponuđeno 2 milijarde dolara, da se dogovorimo u Dubaiju sa “prijateljem”, divan momak”, rekao je Tramp.

"Odbio sam ga. Nisam morao, jer kao što znate, nema sukoba interesa jer sam predsednik”, rekao je Tramp dodajući da on može da vodi i svoj biznis i Vladu u isto vreme.

Trampov advokat je objasnio da će Tramp biti izolovan iz biznis dogovora, a zbog toga je Tramp svoju imperiju i potpunu kontrolu nad biznisom prepustio svojim sinovima.

Trampov advokat njegovu biznis imperiju poredi sa Nelsonom Rokfelerom, ističući da su ona i njene kolege angažovane na tome da ga potpuno izoluju iz menadžmenta kompanija.

“Sukob interesa se jednostavno ne odnosi na predsednika i podpredsednika”, kaže advokat dodajući da i pored toga Tramp ne želi da bude ikakve sumnje u američkoj javnosti zbog čega se distancirao od svog biznisa.

Ovo ustupanje će rešiti bilo kakav sukob interesa, što ne bi učinila prodaja, koja nije izvodljiva jer se od Trampa ne može zahtevati da likvidira svoje životno delo.

Tramp je dodao i da u Rusiji nema dogovore na čekanju, niti kredite.

Vesti

strana 1 od 5239 idi na stranu