Kako je Jahu umro i šta je zaboga Altaba

Za Jahu važi da je mrtav već neko vreme, a sada i njegovo ime odlazi u istoriju.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

10:55

Kako je Jahu umro i šta je zaboga Altaba
(Foto: Getty images)

Kompanija će, nakon što Verajzon završi ceo proces preuzimanja, dobiti novo ime – Altaba.

Promena imena je prava slika toga koliko je Jahu nisko pao. Od nekadašnjeg svetskog internet-giganta, preko jednog od najposećenijih domena, do nečeg što je samo sredstvo Alibabe.

Nestanak Jahua (Yahoo) počeće, piše Vašington post, verovatno preuzimanjem biznisa koji je povezan sa oglašavanjem, i-mejlom i medijima. Ostatak današnjeg Jahua, koji ima oko 15 odsto udela u Alibabi i 35, 5 odsto u japanskoj filijali Jahua, ostaže da živi, ali samo kao investiciona kompanija sa gorenavedenim novim imenom Altaba.

Div, koji je bio poznat po svom zvučnom imenu, tako će se pretvoriti u najobičniju holding kompaniju čije ima zvuči kao – šala, piše list i navodi da je izgleda reč o kombinaciji Altaviste i Alibabe (dve kompanije u kojima Jahu trrenutno ima vlasnički udeo)

Altaba će zadržati samo pet članova sadašnjeg Upravnog odbora kompanije, šefica Marisa Majer i još nekoliko direktora odlaze.

Nagađa se da bi Majerova možda ipak mogla da nađe i svoje mesto u Verajzonu nakon akvizicije. Nagađa se i da bi Verajzon mogao da zadrži brend Jahu onog dela koga je postao vlasnik...Sve u svemu, očekuje se da će ceo prosec biti završen do marta.

Trebalo bi reći i da bi Jahu mogla još da padne cena, jer Verajzon još procenjuje koliku štetu su naneli skandali oko krađe podataka. Neki analitičari idu toliko daleko i tvrde da nije nemoguće i da odustanu od kupovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: