Gejts savetuje: Tri veštine za uspešan biznis

Bil Gejts je otkrio koje bi tri veštine trebalo da imaju oni koji žele da budu uspešni, a ako vam nauka ili brojevi idu od ruke, onda ste na dobrom putu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Prema podacima koje je skupljao godinama, legendarni tehnološki preduzetnik i suosnivač Majkrosofta kaže da će najuspešniji ljudi biti oni koji potiču iz sfera nauke, inženjerstva i ekonomije.

Tokom razgovora s jednim od šefova LinkedIna, Danijelom Rothom, Gejts je rekao: "Mislim da će osnovna znanja o nauci i ekonomiji, kao i matematičke veštine biti ono što će mnogo poslova u budućnosti zahtevati od kandidata“.

"Nije potrebno da sami znate da pišete kodove, ali bitno je da znate šta inženjeri mogu i šta ne mogu“, dodao je Gejts, ističući da će takvi radnici biti „agenti promena u svim institucijama“.

Gejts je nedavno objavio da će uložiti više od milijardu dolara u borbu protiv klimatskih promena, tako da će investirati u nove načine proizvodnje „čiste energije“.

Drugi bogataši, kao što su Ričard Brenson, Džef Bezos i osnivač Alibabe Džek Ma, uložili su 170 milijardi dolara u taj poduhvat.

strana 1 od 222 idi na stranu