"Er Srbija-najbrži oporavak u istoriji avijacije"

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad eviejšen grupe, pohvalio je energiju, mladost radne snage i podršku srpskih partnera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tangosix
Foto: Tangosix

Tokom prvog dana samita, govorio je i Jakob Fankenštajn, regionalni direktor marketinga kompanije Boing, koji je pružio jedinstven uvid u regionalnu i globalnu prognozu razvoja tržišta – posebno se osvrćući na tržište danas i u naredne dve decenije.

"Boing priznaje izuzetan značaj ovog regiona“, izjavio je Fankenštajn. Istakao je da prosečna godišnja stopa rasta (CAGR) komercijalnog avio-transporta u Jugoistočnoj Evropi prevazilazi evropski prosek.

On je naveo neravnomerni ekonomski rast kao najveći izazov sa kojim se industrija suočava, u ovom regionu i širom sveta.

Hogan je održao uvodno izlaganje na prvom Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope (SEAS), u organizaciji Tango siks ivents. Pored njega, reč je imao i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

“Strateško partnerstvo između avio-kompanija Er Srbija i Etihad ervejz - zasnovano na pretpostavci da je moćna nacionalna avio-kompanija veoma značajna za trgovinsku razmenu, turizam i ekonomski razvoj – to je izuzetan poduhvat i lično sam veoma ponosan na našu saradnju. Radna snaga u Srbiji je bez premca, a naši partneri iz Etihada su to prepoznali, pa je otvoreno 600 novih radnih mesta u Er Srbiji i dodatnih 300 pri Etihadu, u Abu Dabiju", rekao je Mali.

Govoreći o tome zašto strategija partnerstva kroz sticanje manjinskih udela u avio-kompanijama funkcioniše i omogućuje ostvarenje sinergije u saradnji Etihad ervejza i njegovih partnera, Hogan se osvrnuo na razvoj Er Srbije i naglasio da je to najbrži oporavak jedne avio-kompanije u istoriji:

Pročitajte još:

- "Er Srbija - nismo znali kako će završiti" FOTO

- Šef Etihada: Nismo došli u Srbiju da zatvaramo

"Sa 20 letelica, 500 nedeljnih letova i 2,5 miliona putnika tokom prošle godine, Er Srbija je zauzela vodeću poziciju među malim avio-kompanijama u Evropi. Ove godine smo dostigli stratešku prekretnicu i postali jedina avio-kompanija iz Jugoistočne Evrope koja leti u SAD. Što je još značajnije, Er Srbija je profitabilna i donosi sve veće prihode putem razvoja dolaznog turizma.”

Tokom svog učešća na panelu posvećenom budućnosti vazduhoplovstva u regionu Centralne i Istočne Evrope, Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, i Mihalis Kuveliotis, finansijski direktor Ejžijan erlajnsa, su naglasili značaj kod-šer saradnje i prilagođavanja brzim promenama u ovoj oblasti. Među ključnim momentima u razvoju Er Srbije, Dane Kondić je istakao uvođenje direktnih letova do Njujorka, na kojima je od 23. juna 2016. godine prevezeno više od 60.000 gostiju:

"To je vrlo dobar rezultat i veoma nam je drago što smo ovu liniju uspostavili u pravom trenutku. Er Srbija je srećna što ima partnera kao što je Etihad ervejz, koji je posvećen i usmeren na rezultate. Prednosti sinergije koju ostvarujemo su veoma opipljive i vidljive u oblasti obuke, održavanja letelica, kontrole troškova i izvrsnosti usluge koju smo u mogućnosti da ponudimo našim gostima svakoga dana,“ zaključio je Kondić.

Vazduhoplovni Samit jugoistočne Evrope održava se u Beogradu 13. i 14. decembra 2016. godine.

Svet

strana 1 od 222 idi na stranu