S&P podigao rejting i perspektivu Pakistana

Američka bonitetna agencija Standard i Purs (S&P) podigla je dugoročni kreditni rejting Pakistana na "B" sa "B-" i izglede privrednog rasta.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

19:10

S&P podigao rejting i perspektivu Pakistana
Foto: Thinkstock, ilustracija

Oni su kao razloge naveli bolje ekonomske performanse te zemlje.

Pakistan je, kako se navodi u saopštenju S&P-a, nastavio da ostvaruje benefite pod svojom demokratski izabranom vladom, a reformski program je pomogao obnavljanju ekonomske stabilnosti, prenosi agencija Frans pres.

NJujorška agencija je, takođe, potvrdila kratkoročni kreditni rejting na nivou "B", i saopštila da perspektive dugoročnog rejtinga ostaju stabilne.

S&P je, međutim, upozorio na strukturnu slabost Pakistana, kao i na usku poresku bazu i postojanje bezbednosnih rizika koji slabe efikasnost vlade i ugrožavaju poslovnu klimu.

Prosečan godišnji privredni rast Pakistana će, prema procenama S&P-a, iznositi 5,5 odsto u naredne tri godine, što je ubrzanje u odnosu na aktuelnu stopu rasta od 4,7 odsto.

Pakistan je prošle nedelje dobio pohvale direktorke Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard za uspešan izlazak iz ekonomske krize, a MMF je prošlog meseca isplatio Pakistanu poslednju tranšu od 6,6 milijardi dolara iz trogodišnjeg paketa pomoći toj zemlji, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: