Tviter i zvanično niko neće da kupi

I pored interesovanja nekoliko velikih kompanija, Tviter i dalje čeka kupca.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2016.

12:24

Tviter i zvanično niko neće da kupi
(Foto: Thinkstock.com)

Ne tako davno mediji su brujali o tome da se Tviter sprema za prodaju, međutim i pored interesovanja nekoliko velikih kompanija, poznata platforma danas nema nijednog potencijalnog kupca.

Pričalo se o tome da su kompanije kao što su Dizni, Gugli Sejlsfors potencijalni kupci, ali su kasniji izveštaji govorili da su Dizni i Gugl odustali i da je Sejlsfors ostao jedina zainteresovana strana.

Jedno vreme se čak i Majkrosoft pominjao kao potencijalni kupac. Međutim, sa padom interesovanja potencijalnih kupaca, deonice Tvitera su pale za više od 14 odsto.

Ubrzo nakon toga i Sejlsfors je odustao od kupovine pa nije više ostalo zainteresovanih strana da kupe Tviter.

Iizvršni direktor Sejlsforsa Marc Beniof potvrdio je odustajanje i otkrio da cena kompanije i njena kultura nisu nešto što bi odgovaralo njegovoj kompaniji.

Iz Tvitera poručuju da će se uskoro fokusirati na video sadržaj, ali i neka kratkoročna rešenja kao što je prodaja sredstava za koja se smatra da nemaju centralnu ulogu u njihovom poslovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: