Epilog sage najmlađe milijarderke - katanac

Elizabet Holms, direktorka Teranosa, najavila je da će zatvoriti sve svoje sadašnje laboratorije.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

12:37

Epilog sage najmlađe milijarderke - katanac
(Foto: Getty images)

Startap koji je važio za kompaniju koja je trebalo da promeni svet bez posla će ostaviti oko 340 ljudi od ukupno 800, koliko ih je trenutno.

Kako je Holmsova navela u pismu upućenom “zainteresovanim stranama”, osim medicinskih laboratorija, katanac će staviti i na velnes centre.

Teranos će se sada fokusirati na razvoj Minilab platforme. Reč je minijaturnim automatizovanihm laboratorijama koje će ispitivanja vršiti, ne kao do sada iz samo nekoliko kapi krvi, već iz “malih uzoraka”. To znači da Holmsova ipak nije odustala od dijagnostike.

“Naš krajnji cilj je komercijalizacija tih laboratorija koje će moći da vrše analize iz malih zapremina, sa naglaskom da će se ispitivati bolesti iz oblasti onkologije, pedijatrije i intenzivne nege”, navela je ona u svom pismu.

Podsetimo, Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos - Elizabet Holms rad u laboratoriji na dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: