LVMH prodao "Donu Karan"

Francuska kuća LVMH, koja posluje u segmentu luksuzne robe modnu kuću "Dona Karan" Internešnel prodaje američkom proizvođaču odeće G-III Aparel grupi

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Njena tržišna vrednost procenjena na 650 miliona dolara.

Ova prodaja je, kako ocenjuje njujorška agencija "Blumberg", odraz nesposobnosti LVMH-a da generiše rastući profit iz poslovanja modne kuće "Dona Karan", medju čijim su fanovima Hilari Klinton i Mišel Obama.

"Kada nam se G-III obratio sa ponudom za preuzimanje brenda, zaključili smo da je pravo vreme za to", izjavio je generalni direktor LVMH-a, Toni Beloni.

Zahvaljujući toj transakciji, vlasništvo nad brendovima "Dona Karan" i DKNY (Dona Karan NJujork) ponovo će se vratiti u NJujork, gde ih je 1980-ih godina pokrenula ta američka modna dizajnerka.

U saopštenju se dodaje da se završetak prodaje očekuje u drugoj polovini 2016. godine ili početkom 2017. godine.

Američka modna dizajnerka uspeh je ostvarila vlastitom modnom linijom odevnih predmeta koji ženama omogućavaju kreiranje garderobe od mnoštva artikala koji se medjusobno mogu kombinovati. Modnu marku je utemeljila 1984. godina, a potom je pokrenula brend DKNY, čija je ciljna grupa bila mlada, urbana populacija.

Najveća svetska grupa u segmentu luksuznih proizvoda LVMH vlasnik je slavnih brendova poput "Diora", "Živanšija" i "Luj Vitona".

strana 1 od 248 idi na stranu