Majkrosoftova "bomba" - kupio Linkedin za 26mlrd $

Majkrosoft i poslovna društvena mreža Linkedin ušli su u finalni sporazum pod kojim će Majkrosoft preuzeti Linkedin za 196 dolara po akciji.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2016.

14:45

Majkrosoftova
Foto: Tanjug/AP

Ukupna vrednost ove transakcije je 26,2 milijarde dolara, uključujući i neto prihod Linkedina.

Linkedin će ostati poseban brend, zadržaće svoju kulturu i nezavisnost, a Džef Vejner će ostati na čelu kompanije

Rid Hofman, predsednik odbora, suosnivač Linkedina, ističe da u potpunosti podržava ovu transakciju, za koju se očekuje da se okonča do kraja godine.

"Tim ove kompanije je porastao i fokusiran je na povezivanje svetskih stručnjaka. Zajedno možemo ubrzati Linkedin kao i Majkrosoft ofis 365, kao što pokušavamo da osposobimo svaku osobu i organizaciju na planeti“, kaže direktor Majkrosofta Satja Nadela.

Linkedin, kompanija sa sedištem u Kaliforniji, najveća je i najvrednija na svetu profesionalna mreža i nastavlja da gradi i razvija posao operatora namenjenog poslovnim ljudima.

Prošle godine ova kompanija je pokrenula novu verziju svoje aplikacije za mobilne telefone koja je dovela do većeg broja aktivnih članova.

Linkedin je tako stekao vodeću platformu za učenje pod nazivom Linda.com, a sve ove inovacije su povećale članstvo, omogućíle veće angažovanje i bolje finansijske rezultate.

Akcije Linkendina skočile su za 48 odsto nakon objave ove vesti, dok su akcije Majkrosofta zaustavljene zbog vesti o čekanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: