Gasprom: Ukrajinci nam duguju 600 mil $ za gas

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija Naftogas duguje Gaspromu 600 miliona dolara za isporuke prirodnog gasa jugoistočnoj Ukrajini.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

15:55

Gasprom: Ukrajinci nam duguju 600 mil $ za gas
(Foto: Thinkstock.com)

"Imamo ugovor o isporukama gasa Ukrajini, uključujući regionima Donjecka i Luganska gde žive ukrajinski građani i gde posluju ukrajinske kompanije", rekao je zjavio je zamenik generalnog direktora Gasproma, Aleksandar Medvedev.

"Nema odvojenih računa i dug je već dostigao cifru od 600 miliona dolara", dodao je.

Prema saopštenju Naftogasa, Gasprom je zatražio od ukrajinske strane da plati 670 miliona dolara za prirodni gas, koji je, kako dodaje, "ruska kompanija navodno isporučila regionima Donjecka i Luganska u periodu od februara 2015. godine do aprila 2016. godine".

Naftogas je, takođe, naveo da nije kupovao prirodni gas od Gasproma od novembra prošle godine, i da je pre toga uvozio gas "isključivo preko ulaznih tačaka gasnog transportnog sistema na teritoriji koju kontroliše Ukrajina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: