Briselski aerodrom spreman, prvi letovi sutra

Briselski aerodrom Zaventem, oštećen u prošlonedeljnim terorističkim napadima, saopštio je da je "tehnički spreman" za ponovno otvaranje.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je saopšteno, prvi letovi u najboljem slučaju biće realizovati sutra uveče.

Terminal za odlazne letove je teško oštećen kad su 22. marta dvojica terorista aktivirala bombe, prenela je agencija AFP.

"Kompanija 'Brasels erport' je dobila dozvolu od vatrogasne službe i belgijske Uprave za civilno vazduhoplovstvo za delimično ponovno pokretanje putničkih letova na aerodromu", navodi se u saopštenju aerodroma Zaventem.

"Aerodrom je tako tehnički spreman za ponovno pokretanje putničkih letova, pomoću privremene infrastrukture za ček-in", koja je testirana ove nedelje, saopštio je aerodrom.

"Vlasti, međutim, tek treba da donese zvaničnu odluku o datumu ponovnog početka rada. Do petka naveče neće biti letova sa briselskog aerodroma", navodi se u saopštenju.

Privremena infrastruktura za čekiranje putnika je postavljena van sale za odlazne letove, a moći će da obradi 800 putnika na sat, što čini oko 20 odsto uobičajenog kapaciteta tog aerodroma.

Putnici sa dolaznih letova će i dalje uzimati prtljagu i prolaziti kroz deo terminala za dolazne letove, budući da je on "tek blaže oštećen, a već je osposobljen za ponovni rad", naveo je aerodrom.

strana 1 od 253 idi na stranu