Dobili titulu "najkvalitetnijeg mesta za život"

Nemačka je najbolja zemlja na svetu, Amerika je najmoćnija, dok je u Kanadi najbolji kvalitet života, navodi se analizi "Najbolje zemlje" predstavljene u Davosu

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.01.2016.

12:51

Dobili titulu
Foto: Thinkstock.com

Nemačka je proglašena najboljom zemljom na svetu, "delimično zbog jake ekonomije, uticaja u svetu i usmerenosti na ključna svetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo evrozone", navodi se u analizi, preneo je Politiko.

Još pet članica EU su se našle na listi 10 najboljih država, a SAD su proglašene najmoćnijom zemljom na svetu, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Analizirano je 60 zemalja na osnovu različitih kriterijuma, od održivosti do ekonomskog uticaja.

Nemačka je, takođe, proglašena najboljom zemljom za preduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljne uslove za biznis, Italija je zemlja sa najbogatijom tradicijom, Brazil je "top zemlja" za posetu, dok Kanada prednjači na listi zemalja koje imaju najbolji kvalitet života.

Na listi najboljih zemalja na svetu, posle Nemačke, slede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Kina, Nemačka i SAD su najbolja mesta za otpočinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje investicija su Indija, Singapur i Vijetnam.

Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje.

Za odgajanje dece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su uradili "Ju Es njuz end vorld riport" (U.S. News & World Report), konsultantska kuća BAV (BAV Consulting) i poslovna škola Vorton Univerziteta u Pensilvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: