Zašto su Neskvik proterali iz Britanije?

Nestleova reklama-crtać, sa zecom koji promoviše čokoladni napitak Neskvik, zabranjena je u Britaniji zbog poruke da je to napitak "za najbolji početak dana"

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

15:43

Default images
Foto: Tanjug/AP

Proizvod ustvari sadrži visok procenat šećera, piše Fajnenšel tajms.

Lobistička grupa "Dečja hrana" (Children's Food Campaign) uputila je žalbu regulatoru za reklamne strandarde (Advertising Standards Authority, ASA), tvrdeći da reklama, naročito korišćenje lika zeca uz poruku "najbolji početak", ohrabruje loše prehrambene navike kod dece.

Iz Nestlea su odbacili optužbe, rekavši da zec nije u fokusu reklame, i da je on "pažljivo osmišljen kao fizički aktivan, energičan lik koji može da promoviše zdrav način života".

Anglo-švajcarska prehrambena kompanija je dodala da reklamna poruka "Za najbolji početak dana" ne podstiče preteranu potrošnju, već ukazuje na Neskvik kao na potencijalni artikal za celu porodicu koji se može sa naći na meniju za doručak sa drugom hranom.

"Kao društveno odgovoran proizvodjač uvek slušamo primedbe i uklonićemo sve nejasnoće i ubuduće nećemo koristiti sporni slogan 'Za najbolji početak dana', a aktivno radimo i na efikasnom smanjenju udela šećera u proizvodu", poručili su iz Nestlea.

Iz kompanije su priznali da tri kašičice Neskvika u 200 mililitara mleka sadrže 20,2 grama šećera, mada 9,6 grama potiče od poluobranog mleka koje se koristi u proizvodnji tog artikla, naveo je FT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: