Dinamika Rusije usporena, BDP pada

Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije snižen je 3,8 odsto za osam meseci ove godine u poređenju sa istim periodom lani.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

19:13

Default images
Foto: Thinkstock.com

U avgustu je na međugodišnjem nivou pao 4,6 odsto, objavilo je Ministarstvo za ekonomski razvoj.

Ministarstvo je, u dokumentu Osnovne tendencije socijalno-ekonomskog razvoja Rusije od januara do avgusta, navelo da je u prvom polugodištu ove godine, isključujući sezonske faktore, dinamika kretanja BDP usporena. U julu i avgustu, prema preliminarnoj proceni, sniženje nije uočeno, prenele su Ria novosti.

Sredinom septembra ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev rekao je da je pad ruske privrede za janaur-avgust ubrzan na 3,9 odsto.

U materijalima ministarstva je navedeno da je najveći negativan uticaj na rast BDP-a u avgustu, u odnosu na isti period lani, imala prerađivačka industrija, građevinarstvo, trgovina na veliko i malo, i neto porezi na proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: