Ne daju žicu Mađarima, "seče meso do kosti"

Dvojica turskih državljana koji se bave proizvodnjom žice u Nemačkoj odbili su narudžbinu koju im je uputila mađarska vlada, piše Večernji list.

Svet

Izvor: Veèernji list

Sreda, 30.09.2015.

18:02

Default images
Foto: Tanjug

Prema navodima zagrebačkog medija, Murat Ekrek, suvlasnik firme Mutanoks koja proizvodi ograde i žice naveo je da žica koju Mađari postavljaju na granice oštricama seče meso do kosti i da nema novca koji bi bio vredan toga da se neko dete povredi ili strada.

“Za taj posao bih dobio pola miliona evra, ali taj novac nije ništa u poređenju s ljudskim životom. Žica se ne koristi u tu svrhu. Četiri mađarske firme koje je vlada angažovala želele su od nas da naruče žicu. Vrlo otvoreno su napisali za šta im treba, za gradnju ograde na granici sa Srbijom“, naveo je Ekrek.

U prvoj porudžbini Mađari su tražili žicu za 40 kilometara ograde, ali su u daljoj korespodenciji povećali narudžbinu na 175 metara, pritom navodeći da traže ne običnu bodljikavu žicu, već oštru bodljikavu žicu, koja umesto zubaca ima poređane oštrice poput žileta.

“Takva žica se postavlja na vrh obične, na visini od dva metra, ali su mi oni rekli da će je postaviti na tlu. Kolega i ja smo rekli da ne može, ni slučajno. To je bila odluka vođena emocijama. Ljudi beže od rata, a gde? U žicu koja će ih masakrirati. Nismo mogli da prodamo. Etika nam je to branila“, zaključio je Ekrek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: