Potonuo profit Rosnjefta

Neto profit Rosnjefta u prvom polugodištu ove godine snižen je 26,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 190 milijardi rubalja (2,5 milijardi evra).

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

16:44

Default images
Foto: Thinkstock

Prihodi kompanije su smanjeni 7,5 odsto, na 2,6 biliona rubalja.

Pokazatelj EBITDA (dobit pre plaćanja kamata, poreza i amortizacije) je niži 2,9 odsto i za prvih šest meseci iznosi 576 milijardi rubalja. EBITDA prilagodjena za razliku deviznih kurseva koji se primenjuju prilikom priznavanja prihoda po dugoročnim ugovorima za isporuku nafte, povećana je 3,2 odsto, na 612 milijardi rubalja.

Iznos po tim ugovorima je bio 21 milijardu rubalja u prvom tromesečju i 15 milijardi rubalja u drugom tromesečju.

Dnevna proizvodnja nafte i gasa povećana je dva odsto, na 5,15 miliona barela naftnog ekvivalenta dnevno, preneo je Tas.

Kompanija navodi da je tokom drugog tromesečja troškove poslovanja držala na nepromenjenom nivou od 158 rubalja za barel naftnog ekvivalenta.

Izveštaj takodje ukazuje da su kapitalni troškovi Rosnjefta u prvoj polovini godine porasli 13,5 odsto u odnosu na isti period lane, na 269 milijardi rubalja. To je povezano s proširenjem proizvodnog programa bušenja i rastom investicija za razvoj novih nalazišta.

U drugom tromesečju kapitalni troškovi su bili 141 milijardu rubalja i uvećani su 10,2 odsto u odnosu na prvo tromesečje zbog sezonskih faktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: