Dok se Gugl i BMW svađaju, on se bogati

Mala američka firma XYZ.com, koja ima monopol na upravljanje veb adresama .xyz, prva se okoristila od odluke Gugla da formira nov holding Alfabet.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2015.

18:42

Default images
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Imala je koristi čak i pre američkog giganta za onlajn usluge.

XYZ.com, koji je registrovao u proseku 3.000 naziva domena dnevno do početka prošle sedmice, registrovao ih je 10 puta više od kada je Gugl objavio prošle sedmice da je Alfabet izabrao adresu .xyz.

Osnivač te mlade firme Daniel Negari (29 godina) platio je 185.000 dolara (oko 165.500 evra) Internet korporaciji za dodeljivanje naziva i brojeva (ICANN) da bi koristio sufiks .xyz. On je objasnio Rojtersu da je prvi bio začuđen izborom Gugla da usvoji adresu .xyz za veb sajt buduće grupe Alfabet (abc.xyz).

Negari, međutim, ističe da njegova firma nije na prodaju, preneo je Rojters.

"Smatram da sam mukotrpnim radom napravio .xyz i uveo ga na tržište i moj posao je daleko od završenog", rekao je on.

Negari nije isključio izlazak firme na berzu, ali je izjavio da to trenutno nije planirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: