BMW se zabavlja: Alfabet je više od imena

Gugl je sada glavni deo nove kompanije Alfabet, holdonga koji će upravljati svim sporednim projektima Gugla.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2015.

17:14

Default images
Foto: Scott Olson/Getty Images

Ali sajt novog holdinga ne glasi kao i ime kompanije već piše "abc.xyz" jer domen je već u vlasništvu nemačkog BMW i taj servis služi za pružanje više informacija o njihovim voznom parku.

Iako je verovatno mali broj ljudi upoznat sa BMW – ovim alfabetom, jasno je da u ovom auto - gigantu neće sedeti skrštenih ruku.

Zato je BMW danas rešio da se našali sa Guglom pa im je poslao svoju verziju "Gugl alfabeta", uz poruku:

“Zato što je alfabet za nas više od imena”.

Nemački proizvođač automobila ranije je objavio je da proverava posledice odluke Gugla da za naziv svog budućeg holdinga izabere "Alfabet", a mediji su prenosili da ovakva greška nije smela da se dogodi kompaniji kao što je Gugl uz naslove kao što su: "Da je Gugl guglao - znao bi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: